У Вухані пересадили легені пацієнту, який переніс Covid-19

У Вухані пересадили легені пацієнту, який переніс Covid-19
В майбутньому лікарі планують проводити більше операцій з пересадки легенів тяжкохворим коронавірусом 

У лютому пацієнту провели інтубацію трахеї для забезпечення прохідності дихальних шляхів

Вуханські лікарі, китайська провінція Хубей, провели операцію з трансплантації легенів 54-річному чоловікові, який переніс коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє CGTN.

Зазначається, що діагноз коронавірус пацієнтові поставили в січні цього року. У нього спостерігалися: задишка, лихоманка і висока температура. У лютому йому провели інтубацію трахеї для забезпечення прохідності дихальних шляхів і підключили чоловіка до апарата екстракорпоральної мембранної оксигенації.

Також він пройшов кілька курсів лікування, включаючи противірусну, антиінфекційну і імунотерапію, а також переливання плазми від донора. Однак, незважаючи на всі зусилля у чоловіка розвинувся великий легеневий інтерстиціальний фіброз і легенева недостатність. В результаті фахівці Центру трансплантації легенів провінції Цзянсу рекомендували пацієнтові пересадку легенів.

Повідомляється, що операція тривала 24 години.

«Пацієнт почуває себе краще і спілкується з медиками. Його життєві показники стабільні, а трансплантовані легені функціонують добре», - пише ЗМІ.

В майбутньому лікарі планують проводити більше операцій з пересадки легенів тяжкохворим коронавірусом і тим, у кого розвинувся фіброз внаслідок цього захворювання.

До слова, у Вухані звільнили чиновника через нові випадки захворювання на Covid-19.

У минулу суботу та неділю влада Вуханю повідомила про шість нових підтверджених випадків захворювання на Covid-19. В

Нагадаємо, після 4 квітня у Вухані не повідомлялось про нові випадки зараження, а 26 квітня з лікарні міста був виписаний останній пацієнт з Сovid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: