В Євросоюзі заборонили продаж ментолових сигарет

В Євросоюзі заборонили продаж ментолових сигарет

Сигарети з ментолом заборонили продавати у ЄС

«Через деякі властивості ментолу процес куріння стає більш привабливим для курців», - експерт

У країнах Євросоюзу в середу, 20 травня, вступає в силу заборона на продаж тютюнових виробів з ароматом ментолу.

Це рішення було прийнято в рамках пакету заходів щодо боротьби з курінням ще в 2016 році, але почало діяти тільки тепер, – повідомляє DW.

Справа в тому, що для продукції, частка якої на тютюновому ринку перевищує 3% (наприклад, з ароматом ментолу), був передбачений перехідний період до 2020 року.

 У 2019 році, на інші тютюнові вироби всі вжиті заходи будуть поширюватися з 2024 року. Серед них, зокрема, обов'язкове нанесення на тютюнові вироби попереджають про шкоду куріння фотографій і написів, які повинні займати дві третини кожної сторони упаковки.

«Найбільша проблема у випадку з ментолом в тому, що він володіє охолоджуючою і болезаспокійливою,  ледь анестезуючою дією», - розповіла експерт Німецького центру онкологічних досліджень (DKFZ) Катрін Шаллер (Katrin Schaller). За її словами, завдяки цьому їдкий дим легше вдихається, що робить весь процес більш привабливим для курців.

За оцінкою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), через проблеми зі здоров'ям, викликаних курінням, щорічно передчасно вмирають 8 млн осіб.

Раніше повідомляли, що куріння щороку вбиває майже 85 тисяч українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: