В Неаполі поставили пам’ятний знак на спомин про вбиту українку

В Неаполі поставили пам’ятний знак на спомин про вбиту українку
Українка Ірина Маляренко, яка була вбита у Неаполі

Жінку визнано жертвою «фемініциду» – вбивства жінок через їхню стать

Неаполь присвятив червону лавку пам’яті Ірини Маляренко, жінки із України, яка померла в ніч на 1 березня 2020 року у внаслідок побоїв. Про це повідомила ректорка Української газети в Італії Маріанна Сороневич

Цей злочин названо «фемініцидом» - термін на позначення вбивства жінок через їхню стать.

Ірині було лише 39 років. Вона є мамою для трьох діток 15, 13, 7 років, з якими жила на вулиці Де Гаспері в історичному центрі Неаполя.

 


Червона лавка пам’яті українки Ірини Маляренко, вбитої у НеаполіЧервона лавка пам’яті українки Ірини Маляренко, вбитої у Неаполі

Її госпіталізували 18 лютого із внутрішньою кровотечею, спричинену побоями, які значно пошкодили її печінку та селезінку. Жінка була при свідомості і звинуватила у скоєному чоловіка, із яким жила.

Після 10 днів агонії вона померла, з 29 на 1 березня 2020, через значні пошкодження внутрішніх органів.

Її визнано жертвою фемініциду– гендерно обумовленого вбивства, коли жертву вбивають лише тому, що вона жінка.

Ірина померла у лікарні Пеллегріні (Pellegrini), тому адміністрація ASL Napoli1 Centro вирішила встановити червону лавку саме там.

Лавки кольору крові (“La Panchina Rossa”), присвячують в Італії жінкам, жертвам насильства. Вони символізують порожнечу, яке залишає жінка, що померла від фемініциду. Їх встановлюють у громадських місцях, щоб привернути увагу суспільства до цього злочину.

Лавку було інавгуровано в п'ятницю, 26 червня, о 10 годині ранку, в присутності директора Asl Napoli 1 Ciro Verdoliva, матері та дочок Ірини, члена регіональної ради з комісії з охорони здоров’я Франческо Еміліо Борреллі, який з самого початку був близьким та підтримував сім'ю.

«Якщо вам доведеться бути в лікарні Пеллегріні в Неаполі, за адресою Via Portamedina alla Pignasecca, 41, 80134 Napoli NA, зупиніться коло цієї лавки та згадайте Ірину», – зазначила Сороневич.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Волинській області чоловік сильно побив свою дружину, а під час виклику швидкої заявив, що у неї температура, кашель і підозра на коронавірус. Коли бригада медиків прибула на місце виклику в повній екіпіровці, то побачили, що жінка сильно побита, вся в синцях і насилу дихає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: