В Росії зажадали відкрити проти Путіна справу щодо керівництва «злочинним синдикатом»

В Росії зажадали відкрити проти Путіна справу щодо керівництва «злочинним синдикатом»
Президент Росії Путін

Правозахисник також просить Міністерство внутрішніх справ перевірити законність перебування Путіна на посаді президента понад два терміни поспіль

Юрист і правозахисник із Єкатеринбурга Микита Томілов звернувся до Міністерства внутрішніх справ Росії із вимогою порушити справу проти президента Росії Володимира Путіна за статтею «Обіймання вищої посади у злочинній ієрархії».

Про це повідомляє проєкт «Крим.Реалії».

Томілов заявляє, що Путін є «головою злочинного синдикату, що складається з міністрів, керівників спецслужб, а також інших осіб, які займають керівні посади в країні».

За словами правозахисника, він подав заяву не для того, щоб притягнути Путіна до відповідальності – зрозуміло, що президент користується недоторканністю. Томілову цікаво, як на заяву відповість МВС.

У заяві Томілов також просить МВС перевірити законність перебування Путіна на посаді президента понад два терміни поспіль.

Стаття «Зайняття вищого положення в злочинній ієрархії» з’явилася в російському Кримінальному кодексі у квітні 2019 року за ініціативою Володимира Путіна. Санкція за цією статтею передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.

Микита Томілов відомий по роботі у Міжрегіональному центрі прав людини в Єкатеринбурзі – він захищав затриманих на акціях протесту проти будівництва храму Святої Катерини в сквері біля Єкатеринбурзького театру драми.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: