Влада Естонії готується до другої хвилі пандемії коронавірусу

Влада Естонії готується до другої хвилі пандемії коронавірусу

Уряд Естонії займається тим, щоб підготуватися до другої хвилі пандемії

Протягом травня різні міністерства представлять комісії з Covid-19 пропозиції, як підвищити готовність реагування до другої хвилі

Уряд Естонії готується до другої хвилі пандемії коронавірусу в країні. Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратаса, повідомляє Postimees.

За його словами, на даний момент складно спрогнозувати, коли друга хвиля буде, проте держава буде більш підготовленою, ніж під час початку пандемії.

«Почнеться друга хвиля в середині літа, в кінці літа або восени, цього зараз не може сказати ніхто в світі. Але уряд займається тим, щоб підготуватися до другої хвилі», - заявив Ратас.

Він відзначив, що протягом травня різні міністерства представлять комісії з Covid-19 пропозиції, як підвищити готовність реагування до другої хвилі.

«У нас створені відділення з Covid-19 в лікарнях. Ми володіємо більшою готовністю в плані засобів індивідуального захисту і тестування. У нас, безумовно, більш висока наукова готовність, стартували два великих наукових проєкти», - сказав Ратас.

Також прем'єр зазначив, що вірус поширюється у великих містах і під час святкувань, тому громадяни повинні враховувати це у своїй поведінці.

Нагадаємо, 24 квітня уряд Естонії прийняв рішення про продовження надзвичайного стану в країні до 17 травня.

Раніше тижня уряд Естонії затвердив стратегічний план щодо виходу з кризи, згідно з ним країна планує поступове послаблення карантинних заходів з середини травня.

Так, з 15 травня розпочнеться відкриття шкіл, наступним планується відкриття музеїв та гуртків за інтересами на відкритому повітрі і проведення спортивних тренувань на відкритому повітрі.

Станом на ранок 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: