Вперше в історії Ізраїлю мешканцям заборонять виходити з дому

Вперше в історії Ізраїлю мешканцям заборонять виходити з дому

Ізраїль вводить жорсткі заходи у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу

Заборона на вихід з будинку без поважної причини буде діяти протягом семи днів та може бути продовжена

У четвер, 19 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про чергове посилення заходів зі стримування поширення коронавірусної інфекції в країні та попередив про обмеження на пересування.

Про це пише видання NEWSru.co.il.

«Важкий час вимагає ухвалення складних рішень. Вночі уряд схвалить положення про надзвичайну ситуацію, що передбачають запровадження обмежень на пересування. Це тепер не прохання, не рекомендація, тепер це наказ, за виконанням якого стежитиме поліція», - заявив голова ізраїльського уряду.

Він зазначив, що подібні заходи вводять уперше в історії Ізраїлю, а заборона на вихід з будинку без поважної причини буде діяти протягом семи днів та може бути продовжена.

Таким чином, згідно з новим указом, виходити на вулицю дозволяється тільки для купівлі продуктів чи ліків, а також для отримання медичної допомоги. Виняток зроблено для працівників підприємств, роботу яких визнано життєво необхідною.

Як відомо, станом на 19 березня в Ізраїлі зареєстровано 573 випадки зараження коронавірусом. З них шестеро людей перебуває у тяжкому стані, 13 - середньої тяжкості, а в інших хвороба минає легко. Також повідомляється, що 14 видужали після коронавірусу і виписані з лікарень.

Напередодні Ізраїль закрив кордони для іноземців.

До слова, Ізраїль застосує антитерористичні технології проти коронавірусу.

З 12 березня в Ізраїлі ввели обов'язковий карантин тривалістю 14 днів для всіх, хто в'їжджає через поширення в світі коронавірусу. Згідно з указом іноземні громадяни, які прибули на територію країни, повинні залишитися на «домашньому карантині», і будь-які види готельного розміщення для цих цілей «не можуть бути розглянуті».

Нагадаємо, Німеччина закриває морські і повітряні кордони для громадян ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: