Японія скептично дивиться на мирні ініціативи КНДР

Японія скептично дивиться на мирні ініціативи КНДР
Фото: Reuters

Міністр оборони Японії вимагає згоди Пхеньяну відмовитися від ядерної зброї до початку переговорів

Можливість проведення зустрічі між лідерами Республіки Корея і КНДР у найближчому майбутньому викликає скептицизм у Японії. Про це повідомляє агентство Reuters.

На думку представників японського уряду Мун Чже-ін поспішив, коли погодився на пропозицію провести переговори на найвищому рівні так швидко. Крім того розрахунки Токіо ускладнюються непередбачуваністю Дональда Трампа. Японська сторона боїться можливого саміту президента США і очільника КНДР, якщо главі Білого Дому це допоможе посилити свої внутрішньополітичні позиції. Тим самим така активність Республіки Корея і США на північнокорейському напрямку може залишити Японію осторонь і зробити нецікавим уряд Сіндзо Абе.

Із часу приходу Дональда Трампа до влади, офіційний Токіо підтримував американську політику «максимального тиску» на КНДР, вимагаючи згоди Пхеньяну відмовитися від ядерної зброї до початку будь-яких переговорів. Цю тезу нещодавно знову озвучив міністр оборони Японії Ітсунорі Онодера.

Експерти вважають, що скептичні заяви японської сторони щодо переговорів із КНДР фіксують страх Токіо бути залишеними за рамками переговорів із Пхеньяном. Як наслідок це може призвести до домовленостей, які не відповідатимуть національним інтересам країни.

Нагадаємо, 5 березня делегація Республіки Корея вирушила на переговори до КНДР. Пізніше повідомлялося, що лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин вперше з початку свого правління у 2011 році зустрівся з офіційними чиновниками з Південної Кореї, які прибули до Пхеньяну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: