Журнал Time вважає 2020 рік найгіршим в американській історії

Журнал Time вважає 2020 рік найгіршим в американській історії

Серед основних проблем року, що минає – коронавірус та расизм

Американський журнал Time розмістив на обкладинці перекреслені цифри 2020, назвавши цей рік найгіршим в усій історії США. Серед основних проблем журнал вважає провальну боротьбу з коронавірусом, самоізоляцію, маніпуляції на виборах, смерті знаменитостей та прояви расизму.

«Це історія року, до якої ви ніколи не захочете повернутися», – написала кінооглядач журналу Стефані Захарек у супровідній до обкладинки статті. Головною загрозою для людства цьогоріч була безпорадність, яка дестабілізувала і без цього складне становище фактично кожного мешканця планети.

«Моя робота в якості кінокритики – дивитися фільми і виділяти з них зв’язок зі світом і нашими життями. І якби 2020 був картиною-антиутопія, ви б, швидше за все, вимкнули її після 20 хвилин. Цей рік не був зловісно хвилюючим, як вигаданий апокаліпсис. Він, крім того, що був сповнений болю, був до божевілля буденним, при цьому щоденна рутина стала нашим ворогом», – резюмувала Захарек.

Крім цього, у 2020 році померло багато видатних особистостей. Так, у вересні померла членкиня Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург. За її участі були прийняті рішення, які підтверджують право жінок на аборти, конституційність одностатевих шлюбів та права расових меншин.

Влітку пішов з життя Джон Льюїс, один з лідерів боротьби за заборону сегрегації і організатор Маршу на Вашингтон 1963 року.

У травні у США спалахнули протести через вбивство поліцейськими при затриманні темношкірого американця Джорджа Флойда. І питання расизму у США постало дуже гостро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: