ЗМІ: Білий дім готує масштабний план покарання Китаю через коронавірус

ЗМІ: Білий дім готує масштабний план покарання Китаю через коронавірус

Адміністрація Дональда Трампа працює над довгостроковим планом покарання Китаю одразу на кількох фронтах через пандемію коронавірусу

«Ми знайдемо спосіб показати китайцям, що їхні дії є абсолютно вартими покарання», - заявив один з чиновників Білого дому

Влада США працює над масштабним пакетом покарання, у тому числі санкцій проти Китаю через його навмисні дії щодо спроб приховати справжні масштаби поширення коронавірусу.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на кілька джерел, знайомих із ситуацією.

«Адміністрація Трампа працює над довгостроковим планом покарання Китаю одразу на кількох фронтах через пандемію коронавірусу», - зазначається в повідомленні.

Сам президент Трамп та його виборча кампанія неодноразово звинувачували Пекін у неприпустимих помилках та спробах приховати поширення епідемії Covid-19. Однак цього разу зусилля США «виходять далеко за рамки стратегії виборчої кампанії» Трампа, запевняють джерела.

При цьому, за інформацією чиновників, у Вашингтоні розглядають запровадження цілого комплексу інструментів, у тому числі, «санкцій, скасування боргових зобов'язань США, а також розроблення нової торговельної політики».

Один із членів адміністрації при цьому зауважив, що наразі існує потреба запустити американську економіку.

«Ми повинні бути обережними щодо того, як це зробити. Однак ми знайдемо спосіб показати китайцям, що їхні дії є абсолютно вартими покарання», - підкреслив чиновник.

До слова, американські спецслужби вважають, що коронавірус Covid-19 не був штучно створений або генетично модифікований.

Нагадаємо, генпрокурор американського штату Міссурі Ерік Шмітт подав позов проти китайської влади, яку він звинуватив у пандемії коронавірусу.

Зазначимо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: