ЗМІ: Макрон висунув Джонсону ультиматум через коронавірус

ЗМІ: Макрон висунув Джонсону ультиматум через коронавірус
Президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр Британії Борис Джонсон

Макрон попередив Джонсона про повне закриття кордону для британців, якщо Лондон не буде вживати ніяких заходів, щоб зупинити розвиток пандемії

Президент Франції Еммануель Макрон пригрозив прем'єру Британії Борису Джонсону повністю закрити кордон у разі відмови Лондона вжити заходів для стримування пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Liberation.

За даними видання, розпорядження про закриття кордону між Францією і Великою Британією було на столі Макрона до вечора п’ятниці.

Ще вранці Макрон подзвонив Джонсону та попередив його про повне закриття кордону для британців, якщо Лондон не буде вживати ніяких заходів, щоб зупинити розвиток пандемії коронавірусу на британській території.

Як повідомляє видання, всі інші європейські держави зробили б те ж саме, що було б «дуже поганою новиною для британської економіки і політики».

«Ми мали пригрозити йому, щоб він нарешті поворухнувся», — каже джерело у Єлисейському палаці.

Нібито після ультиматуму Макрона Джонсон ввів обмеження на роботу ресторанів, барів і клубів в країні.

Раніше у Лондоні закрили 40 станцій метро.

Також повідомлялося, що уряд Британії прогнозує, що епідемія коронавірусу триватиме до 2021 року.

Уряд Великої Британії в середу на тлі критики щодо повільного реагування на пандемію коронавірусу оголосив про закриття шкіл на 12 тижнів. 

Також повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про початок перших випробувань вакцини від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: