Палата представників США схвалила оборонний бюджет, який передбачає допомогу Україні

Палата представників США схвалила оборонний бюджет, який передбачає допомогу Україні
Палата представників США схвалила оборонний бюджет
фото ілюстративне

Тепер проєкт бюджету буде винесено на голосування у Сенаті

Палата представників Конгресу США на засіданні схвалила проєкт оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік у розмірі $858 млрд. Про це стало відомо за підсумками голосування, яке транслював телеканал C-SPAN.

Напередодні проєкт оборонного бюджету було погоджено профільними комітетами обох палат Конгресу. Ініціатива, крім іншого, передбачає виділення щонайменше $800 млн на допомогу Україні у сфері забезпечення безпеки та $6 млрд на ініціативу зі стримування в Європі, спрямовану проти Росії.

Документ також включає санкції за пов'язані із золотом операції з Росією, передбачає продовження на п'ять років заборони на співпрацю з Росією у військовій сфері, а також постійно вносить заборону на обмін інформацією щодо систем ПРО з РФ.

Крім того, у ньому зазначено, що Вашингтон має намір перешкоджати участі представників РФ у заходах G20 та інших міжнародних організацій.

Тепер проєкт бюджету буде винесено на голосування у Сенаті. У разі затвердження ініціативи верхньою палатою Конгресу вона надійде на підпис до президента країни Джо Байдена. Зазначимо, що цей бюджет може стати найбільшим в історії США.

Нагадаємо, 7 грудня Сенат Конгресу Сполучених Штатів Америки погодив рекордний оборонний бюджет на $847,3 млрд. доларів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: