Китай і Росія хочуть «більш справедливого» світового порядку – China Daily

Китай і Росія хочуть «більш справедливого» світового порядку – China Daily

Китай і Росія прагнуть збудувати свій, «справедливіший» світовий порядок

фото з російських ЗМІ

Керівники двох країн домовилися просувати глобальну багатополярність

Голова Китаю Сі Цзіньпін та президент Росії Володимир Путін обговорили формування нового світового порядку. Про деталі цієї розмови пише провідна англомовна китайська газета China Daily.

Матеріал, який вийшов на першій шпальті цієї газети, зазначає, що про «більш справедливий та рівноправний» світовий порядок у переговорах двох лідерів заявив російський президент.

Що за світовий порядок планують побудувати Путін та Сі Цзіньпін, можна зрозуміти із їхніх заяв про ситуацію в гарячих точках, пов’язаних з цими країнами. Так, Володимир Путін, пише China Daily, виступив проти будь-чийого втручання у питання Тайваню (а також Гонконгу та Сіньцзян-Уйгурського автономного району).

Сі Цзіньпін у свою чергу заявив про «історичні переваги українського питання» у політиці Росії.

Під час розмови керівники Китаю та Росії неодноразово наголошували на необхідності розвитку міжнародного порядку «у більш справедливому та розумному напрямку».

До того ж китайський лідер наголосив, що, попри «глобальні потрясіння та зміни» відносини двох країн зберігають «хорошу динаміку розвитку».

288546303_5718784764801335_6047368845470016160_n_01

 

Нагадаємо, що офіційний китайський телеканал CCTV повідомив, що Сі Цзіньпін у розмові з Володимиром Путіним наголосив на необхідності якнайшвидшого встановлення миру в Україні.

Пресслужба Кремля виклала дещо іншу версію розмови двох лідерів, стверджуючи, що очільник Китаю підтримав агресію Росії в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: