Оприлюднено перші подробиці розслідування операції з пошкодження «Північних потоків»

Оприлюднено перші подробиці розслідування операції з пошкодження «Північних потоків»
Пошкодження газопроводів відбулося в результаті вибуху
фото з відкритих джерел

Операція по пошкодженню газопроводів була дуже добре спланованою

Прокладені по дну Балтійського моря газопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2» були пошкоджені в результаті «потужних вибухів». У результаті інциденту газопроводи отримали «велику шкоду». Такого висновку дійшли правоохоронні органи Данії, які розпочали розслідування інцидентів з газопроводами, їх заяву наводить Associated Press.

Розслідуванням події займається спільна група, сформована зі співробітників розвідувального управління та данської поліції.

Підсумки попередніх перевірок показують, що пошкодження трьох із чотирьох ниток двох газопроводів відбулося в результаті вибуху.

Міністр оборони Данії Мортен Бьодсков у коментарі данській телекомпанії TV2 сказав, що те, що сталося, у жодному разі не є збігом.

«Це не просто здається спланованим, а дуже добре спланованим», – сказав данський міністр.

Поліція Копенгагена заявила, що зараз неможливо назвати будь-які терміни завершення розслідування.

Нагадаємо, розгерметизація двох ниток першого «Північного потоку» та однієї – «Північного потоку-2» поблизу данського острова Борнхольм відбулася 26 вересня.

Як повідомлялося, берегова охорона Швеції виявила ще один витік газу з «Північних потоків». Стокгольм підозрює грубий саботаж. Також відомо, що за день до оголошення про витік газу на російських газопроводах «Північний потік» і «Північний потік-2» шведський національний сейсмологічний центр зареєстрував потужні підводні вибухи.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи аварії на російському газопроводі «Північний потік», висловив думку, що Росія сама влаштувала цю диверсію

Читайте також: Енергетика – зброя, яка зашкодить Росії найбільше

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: