Володимир Ар`єв Народний депутат

Херсонська влада чинить саботаж

«Повністю автономна пекарня була змонтована і готова випікати мінімум 600 кг безкоштовного хліба»

Місто після окупації, постійні обстріли, у людей немає нічого...

Ми приїхали до Херсона щоб запустити міні-пекарню, придбану для міста Фондом Петра Порошенка і Справою Громад.

Місто після окупації, постійні обстріли, у людей немає нічого. Повністю автономна пекарня була змонтована і готова випікати мінімум 600 кг безкоштовного хліба. Але за день до запуску раптом команда – закрити! Команда від міської військової адміністрації, яку очолює Галина Лугова, на яку натиснув голова обласної адміністрації Ярослав Янушевич.

Херсонська влада чинить саботаж фото 1

Розмова з Луговою була короткою, бо вона спішила на пряме включення в телемарафон (відео в коментарях). І це включення її більше хвилювало, ніж питання забезпечення херсонців хлібом. А хто такий Янушевич – відомо давно. Призначений президентом Зеленським очільник Херсонської обладміністрації був податківцем часів Януковича і людиною Азарова, про що писали давно, але колишні регіонали дуже вигідні Банковій - слухняні і без почуття совісті. Особливо, якщо їм звідти дзвонить Кірил.

Якщо влада спробує закрити пекарню, це буде прямим саботажем відновлення Херсона після окупації і перешкодою гуманітарній допомозі мешканцям міста. І ми з колегами будемо звертатись з відповідними заявами до правоохоронних органів. І Лугова, і Янушевич мають розуміти наслідки своїх дій.

Ну і висновок. Влада вважає себе власниками України, а не слугами і найнятими менеджерами. Історії з розкраданням гуманітарної допомоги в Запоріжжі є тому підтвердженням. Власне, ця ситуація теж - перешкоджати гуманітарній допомозі людям, які потерпіли від окупації, є злочином. І ми не допустимо позбавлення херсонці цієї допомоги. Хай би хто не кірілив областю.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: