Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Чому Росія оголосила лише часткову мобілізацію

Кремль відправляє ще більше росіян на смерть
фото з відкритих джерел

Для України нічого особливо й не змінилося

Чому мобілізація в Росії «часткова», притому ніде точні параметри цієї «частковості» не вказані.

Бо це – «пробна куля» Путіна. Залежно від того, як саме реагуватиме суспільство, він коригуватиме і зміст цієї «частковості»:

  • Підуть під ніж спокійно і масово – загребуть всіх, кого зможуть екіпірувати бодай ватниками і якоюсь берданкою.
  • Обурюватимуться помірно – загребуть по ситуації (тільки з найбільш лояльних регіонів, тільки відставних десантників, тільки певного віку чи освіти, тільки з певною кількістю дітей абощо).
  • Буде явне і загрозливе невдоволення – вся кампанія мобілізації тихенько зійде на «пшик», на чутки «десь когось трошки мобілізували, але вас особисто ніхто не чіпатиме». Бо ж Путін не хоче долі Чаушеску.

В будь-якому випадку, для України результати особливо не відрізнятимуться: ЗСУ отримає під свої кулі просто більшу чи меншу кількість помороженого безтолкового м'яса (перший сніг в Україні обіцяли вже числа 17 жовтня).

Тобто, по факту «мобілізація» – такий же блеф, як і «референдуми». Просто ще один непевний аргумент для спроб Путіна переконати Захід в необхідності переговорів.

Читайте також: Про що говорив Путін у зверненні до росіян: головні тези
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: