Георгій Тука Ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій

Не варто демонізувати Путіна

Подивився новини на двох каналах. Подивився відео колишнього «брата» «Мотороли»...

На мою думку, зараз всіх впливових гравців на світовій дошці варто поділити на кілька категорій.
Перша - «раціоналісти». Я б їх назвав - «вішісти».
Головна теза цих «стратегів» - варто нагодувати та трошки задобрити «руського мішку» і життя повернеться до звичного русла, в зону бізнес-комфорту. До цієї категорії належить низка європейських політиків, в яких навіть МН-17 не зміг пробудити почуття власної гідності.
Друга - «донбасісти». Ця категорія гравців вважає за доцільне витиснути Путіна з Донбасу, забуваючи про Крим. До цієї категорії належить значно більша частина європейського політикуму, порівняно з «вішістами». Такі політики є й за океаном. Головний мотив такої поведінки - невіра в існування реальних можливостей повернення Криму Україні.
Третя категорія - «фантасти». 
Дещо детальніше про них (про себе).
Перше. Ніякими подачками та ласощами «русского медведя» вгамувати не вдасться. Ми є свідками спроб відновлення «великої російської імперії». На мою думку, імперці не зупиняться на кордонах України. Загарбавши Україну, вони згадають і про Польщу, і про Фінляндію, і про Балтію...А далі? «Едут-едут по Берлину наши казаки...». Чому б ні?..
Доречі, не варто демонізувати Путіна. Імператор Путін - це не персона, це - система влади. Тому, зміна лідера (на мою думку) може і не привести до зміни курсу системи - надто далеко зайшли всередині імперії, в ватних мізках «бойових бурятів».
Подивився відео, в якому «колега Мотороли» розповідає про внутрішнє середовище «ополченцев», розповідає про речі, які не вкладаються в координати здорового глузду. Російські прихільники Дугіна, які зараз воюють «за Імперію», відверто розповідають про те, що в разі, наприклад, якщо Сибір вирішить відділитись від Москви (вони всі так кажуть, «від Москви»!), то бойовики з Сибіру миттєво повернуться додому, аби воювати «проти Москви». Так само твердять і імперці з Уралу, Далекого Сходу... Підкреслюю - це їхні слова, а не мої! Що вони там курять, разом з тим Дугіним - не знаю.

Отже, якщо не «вигадувати велосипед», а повторити відомі прийоми економічного тиску, то Росію очікує фінал СРСР. Яким би фантастичним це не здавалось. Варто лише згадати «треск империи по швам» в середині 90-х!
Що може стати на заваді такого сценарію? Панічна позиція «вішістів», які будуть втрачати свідомість лише від однієї думки про те, ХТО може отримати контроль над ядерною зброєю на уламках імперії.
Фактично, на мою думку, «потужним і рішучим» вже зараз варто думати над тим, як не втратити контроль над ядерною зброєю колишньої Росії. Над цим треба думати вже зараз, аби не втрачати час на пошук рішень в той момент, коли процес розпаду почнеться. Якщо розробити і запропонувати такий дієвий механізм контролю, то бажаючих розірвати шкуру «русского медведя» на шмаття знайдеться чимало: Японія та Китай на Далекому Сході, Туреччина - на Півдні. Не думаю, що нам варто долучатись до цього розподілу - ми і у себе ладу навести не можемо. 
Тож, панове «впливові та потужні» - шукайте шляхи контролю за бомбою Путіна і збільшуйте тиск на «імперію зла»!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: