Ігор Петренко Політолог

Засідання ОДКБ: еволюція Путіна від «мачо» до клоуна

Ніхто у світі більше не сприймає серйозно лідера Росії
фото з відкритих джерел

Путін все програв, всі геополітичні позиції Росії

Коротко про вчорашнє засідання ОДКБ: «без сліз не глянеш». Настільки нікчемного збіговиська я давно не спостерігав. Окрім Білорусі та Росії присутність інших членів була виключно протокольною. Та й у самого Олександра Григоровича, напевно, не йшло з голови питання: «що я тут роблю? Краще гляну яка в Гаазі сезонна погода». Це щодо загального враження.

По змістовній частині. Лукашенко пропонує протистояти НАТО в соцмережах. Правильний підхід, бо в інших сферах шансів нуль. Ще звучали інтенції кращої координації та більшої згуртованості членів ОДКБ, але тут цвях в домовину цієї організації вбив Пашинян, який нагадав, що ОДКБ не просто не допомогло Вірменії у війні за Карабах, а продовжувало продавати зброю їх супротивнику. Ви уявляєте рівень нікчемності цієї організації?! Твої «союзники» продають твоєму ворогу зброю, а ти як лох маєш за це їм дякувати.

Виступ Путіна взагалі був феєричним. Виявляється Росія не проти вступу Фінляндії та Швеції, бо у них з цими країнами проблем немає! Що!? А як же заяви про те, що НАТО має забратись до кордонів 1997 року? Забули? Чи не те мали на увазі? А до чого ж тоді були ультиматуми Заходу? Виявляється, що не сам факт розширення є загрозою, а наявність військової інфраструктури? Тобто країни стає членом альянсу і її війська відповідно стають армією НАТО, але проблеми в цьому немає?! Наближення кордонів «ворожого НАТО» з яким «Росія воює в Україні» – це не вже не біда?! Ну а чого б тут не згадати про час підльоту ракети з Фінляндії до Пітера, наприклад?!

Ну для будь-якої критично мислячої людини таке на голову не налазить, але найгірше те, що росіяни зʼїдять це лайно та ще й подякують Путіну… Недоумство – це реально трагедія російського народу.

Путін все програв, всі геополітичні позиції Росії. «Північний потік-2», розширення НАТО, корисність для Китаю, вплив на Україну тощо. І зробив він це завдяки своєму недоумству та жорсткій відсічі українського народу, який згуртувавшись дав добряче по зубах російським загарбникам та розбив міф про «другу армію світу». Ну і як ту не згадати відомий вираз (якщо не помиляюся самого Зеленського): комік може стати президентом, а от президент, який перетворюється на коміка – це трагедія…

Сьогодні Путін реально схожий на клоуна, ще й посереднього. І це чудово усвідомлюють інші учасники ОДКБ, які навряд чи захочуть мати справу з кульгавою качкою Путіним та країною-невдахою росією.

Єдиною соломинкою за яку хапається Путін та яку як мантру повторюють інші учасники ОДКБ є начебто позитивний кейс участі організації у «врегулювання ситуації в Казахстані», коли «великі» та «могутні» війська вийшли проти цивільного населення. Це крайній цинізм та примітивізм. Тож ОДКБ – це організація, яка теоретично може допомогти комусь з учасників зберегти владу, але це не факт. Нічого більшого вона не може запропонувати своїм членам.

Тож історія мертвонародженої інституції добігає до свого логічного кінця. Амінь!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: