Лариса Ніцой Письменниця

Ми ніколи не були «єдіной страной». Про руку Москви у Міносвіти

Міністерство освіти

Звідки така наглість прийти в наші школи з незмінним трактуванням «Украинская и русская культуры совершенно одинаковы»?

Вони навіть не вибачаються… В умовах, коли саме через цю довбану ідіологему «Україна і росія єдіная страна» раша нас убиває; коли ми нарешті скинули полуду з очей, яку насильницьки одягали на нас століттями, заламавши нам руки; коли нарешті ми повернули собі пам’ять, яку роками вибивали з нас приклАдами і катівнями; коли нарешті ми розправили плечі і підняли голову, яку нагинали голодоморами, зневагою та приниженнями, як недолугих і недалеких; коли ми нарешті витягли кляп з рота і сказали «Ми ніколи не були єдіной страной», а наші діти – українці! - ці «фахівці опитувань» з холодною усмішечкою заходять у наші школи і вкладають у голову нашим дітям навіть не питання, а стверджувальні ідеологічні конструкції, які нам десятками років нав’язувала Москва.

«Украинская и русская культуры совершенно одинаковы», «Украина и Россия должны быть одним государством», «Украина распадется на несколько отдельных государств».

Вам байдуже, що ці «свіженькі» українчики може про них уже й не знали. Вам байдуже, що батьки намагаються наповнити дитячі голови новими смислами, а не старим сміттям! Ви те сміття освіжили, бо ж вам головне експеримент. Вам цікаво, як ці українські «мавпочки» реагували на ваші «питання» минулого року і як реагуватимуть тепер? Ви в передчутті від свого «геніального» ходу і приливу нових дослідів? Не вийде. Геть руки від наших дітей.

І не дуріть голову тим, хто не в матеріалі і вас лайкають, своїми слізними розповідями про допомогу журналістам і демократії. Не перекручуйте, не маніпулюйте і не пересмикуйте. Ніхто вам не казав, що дітей і молодь не можна опитувати. Ніхто вам не казав: «Не варто ставити запитання про свою країну». Вас спитали, звідки у вас така наглість прийти в наші школи з незмінним трактуванням «Украинская и русская культуры совершенно одинаковы», «Украина и Россия должны быть одним государством», «Украина распадется на несколько отдельных государств».

Замість того, щоб вибачитися, мовляв, лоханулися, неправильно сформулювали питання, треба було перефразувати, ви лізете нас повчати?

А от за підказочку дякуємо, кажете, це МОН вам ідеологемки редагувало? Оце то Ви попалили... Цікаво, хто?

До відома, оті речення про розвал України, які ви нашим дітям підсунули, у нашій країні караються законом. Скільки-скільки ви уже в нас років? Чотири?! Мову вчіть, проХВесіонали. У нас, в Україні, українська мова, і закони написані українською. Знали б мову, може і проблем би не було.

p.s. Вас Данія фінансує? Покажіть опитувальник Данський, де в школах Данії кажуть дітям сусідньою шведською мовою: «Датская и Шведская культуры совершенно одинаковы», «Дания и Швеция должны быть одним государством, Шведским», найближчим часом «Дания распадается на несколько отдельных государств». Хочемо побачити, як там працюють Ваші демократичні досліди.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: