Остап Дроздов Журналіст

Україна вирішила зняти відповідальність з білорусів?

Білорусь – не жертва Росії, а її спільник
фото з відкритих джерел

Кейс Білорусі – унікальний у новітній історії факт безопірної втрати державності

Це дурновата затія – визнавати Білорусь окупованою територією. Визнати її окупованою – це зняти відповідальність за перетворення себе в злітну смугу рос.бомбардувальників. Білорусь – не жертва Росії, а її поплічник, спільник, співумисник, підпомагач, посібник. От ким треба визнавати Білорусь – так це співучасницею терору, союзницею окупанта, ворожою державою-злочинцем.

Та й не було ніякої окупації. Білорусь добровільно злила свою державність. Її навіть окуповувати не треба було. Така собі окупація за власним бажанням і впідстрибки. Коли забирали в них рідну мову – ніхто мовні майдани не влаштовував. Коли фізично знищували опозиціонерів – усі сиділи тихцем, яка мишки під віником. Коли Лукашенко переобирався від виборів до виборів – всі нахвалювали гладенькі дороги і кріпкого хозяйственника. Коли створювалася союзна держава з РФ – усі вітали рос.бази як фактор безпеки.

Поглинання пройшло ідеально гладко. Навіть останні акції протесту проходили рос.мовою і під постаментом Леніну. Не було ні національної, ні визвольної, ні боротьби з залученням народних мас.

Кейс Бєларусі – унікальний у новітній історії факт безопірної втрати державності. Білорусь – живий доказ, що Росія – це вбивця сусідів, який завше діє за формулою: проросійський сусід = мертвий сусід. До чого призводить зближення з рашкою – достатньо глянути на Білорусь, яка за 26 років «братства» стала домініоном Росії. Це не окупація – це власноручне вбивство своєї держави.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: