Ростислав Павленко Народний депутат України

Токсична церква. Як Москва шукає шлях порятунку для УПЦ МП

Гундяєв та Путін розуміють, що втрачають останніх прихильників в Україні
фото з відкритих джерел

Єдина канонічна Православна Церква в України – це ПЦУ

У зв‘язку із зростаючою токсичністю РПЦ, усередині її філіалу в Україні намагаються знайти якийсь паліатив: як би і залишити все, як є – і приховати свою належність до Москви.

Цій позиції симпатизують деякі експерти і політики, які говорять, буцімто у МП є «два шляхи»: «стати незалежними» або приєднатися до ПЦУ.

Насправді нема «двох шляхів». Звісно, будь-які громадяни за законом можуть створити будь-які релігійні організації – але вони тоді не матимуть нічого спільного із світовим Православ‘ям. Ніхто не визнаватиме в Україні «ще однієї юрисдикції» – це суперечить Апостольським Правилам. Про це неодноразово заявляли і у Вселенському Патріархаті. Єдина канонічна Православна Церква в України – це ПЦУ.

Тому шлях від Кірілла насправді один:

  1. Безумовне виконання закону про перейменування церкви, центр якої знаходиться у Росії. Вірні мають знати правду, до якої церкви ходять.
  2. Чітка реакція влади, безпекових і правоохоронних органів на всі випадки колабораціонізму чи поширення меседжів ворога з боку конкретних представників РПЦ в Україні (УПЦ МП). Є всі законні підстави і механізми для цього. І не варто боятись «проклять» московських попів – вони не діють)
  3. Сприяння на всіх рівнях бажанню громад об‘єднанню з ПЦУ.
Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: