Петро Порошенко П'ятий президент України

Юного патріота, якого розстріляли бойовики, пам'ятатимуть вічно

Степан був справжнім українцем
фото з відкритих джерел

Патріотами не народжуються, патріотів виховують

У Краматорську відкрився пам'ятник легендарній особистості – юному футболісту Степану Чубенко. Бойовики затримали хлопця за стрічку з українським прапором в рюкзаку, катували і розстріляли. Разом із волонтерами, батьками Степана, ми вшанували пам’ять великого патріота і українця.

Кажуть, що патріотами не народжуються, патріотів виховує народ, країна, батьки, школа і, врешті-решт, обставини. Степан був справжнім патріотом. Тут, на пам’ятнику, викарбувані його слова: «Футбол для мене більше, ніж життя. І більше, ніж життя – це Україна». І це сказала 16-річна дитина. Хоча кажуть, що він собі рік прописав для того, щоб мати можливість захищати Україну. Це – приклад служіння. Це – кардинально відрізняється від того, як чинять ті, кому «какая разница».

Дуже добре, що встановили пам'ятник біля входу на стадіон, де проводились турніри на його честь. І щоб вся Україна дізналася, яким був Степан. Хлопець з Краматорська, який дуже любив Україну.

Повертаючись із Києва, він віз з собою дві стрічки: жовту і блакитну, і ще кажуть, що шарф ФК «Карпати». І я звертаюся до ФК «Карпати», щоб ми увічнили пам'ять Степана і там.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: