Міністр оборони розповів, що Україна не кінцева мета Путіна

Міністр оборони розповів, що Україна не кінцева мета Путіна
Резніков розповів, що Україна не кінцева мета Путіна
фото: apnews.com.ua

Після вторгнення на українські землі Москва направить свою армію до Європи, щоб показати, «на що здатна Росія», вважає міністр

У разі нападу Росії на Україну війна прийде на весь європейський континент. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі виданню Politico.

На думку глави Міноборони, Україна не є кінцевою метою президента РФ Володимира Путіна. Після вторгнення на наші землі він направить російську армію до Європи, щоб показати, «на що здатна Росія».

«Ми лише частина, квадрат на шахівниці великих російських амбіцій», – зазначив Резніков.

При цьому він уточнив, що повномасштабне зіткнення російської та української армій стане справжньою катастрофою для обох сторін.

«Це буде українська кров, це буде російська кров. Багато російських солдатів повертатимуться додому в трунах, і це покажуть канали у Facebook, Instagram, Telegram. Це буде катастрофа», – сказав міністр.

У ході бесіди Резніков висловив упевненість, що 200 тисяч українських резервістів, 400 тисяч ветеранів війни на Донбасі та ще близько 250 тисяч військовослужбовців Збройних сил України боротимуться з агресором, «щоб захистити свої землі, життя та майбутнє своїх дітей».

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив Росію про наслідки для «Північного потоку-2» у разі вторгнення в Україну. При цьому він підкреслив, що його уряд виступає за непорушність кордонів.

Як відомо, країни «Групи семи» (G7) єдині в засудженні нарощування російської військової міці та агресивної риторики щодо України – будь-яке військове вторгнення матиме для Росії величезні наслідки, за які доведеться заплатити тяжку ціну.

Нагадаємо, глава МЗС Великої Британії закликала союзників об'єднатися проти агресії щодо України, попередивши, що вторгнення на її територію стане для Росії «стратегічною помилкою».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: