Віталій Шапран Економічний експерт

Економіка Білорусі зазнає краху швидше за російську

Білорусів врятує тільки усунення Лукашенка
фото з відкритих джерел

Україна матиме під боком ще одну чорну економічну диру

З прогнозами по економіці РФ більш менш все ясно. Довга і тяжка стагнація, зламана структура галузевих ринків, розтрощений ринок капіталів, банківська система радянського зразка, інфляція, друк грошей та спроба виїхати на високих цінах на нафту та газ.

А от наш сусід Республіка Білорусь останнім часом якось затихла.

Маленька економіка отримала від Західних партнерів такий самий набір санкцій як і РФ, але ж Білорусь має в рази менший запас міцності. Такий висновок стосується всього: бюджету, валютних резервів, банківської системи, я вже не кажу, що за офіційною статистикою наші ЗСУ по факту вже розтрощили армію за розміром тотожною з армією РБ.

Спроба причепити білоруську економіку до РФ має політичну логіку, але не враховує той економічний факт, що сама економіка РФ у 2022-2025 рр. буде знаходитись у депресивному стані.

Тож «бацьке» варто призадуматись над економічним майбутнім своєї країни.

На мою думку, спасти РБ від економічного краху зможе тільки кардинальна зміна політичного вектору з метою виходу з під санкцій. Втім, як це реалізувати в політичному аспекті мені уявити важко. Та і Україна не простить політичній владі РБ тіє зради, що відбулась.

Тож матимемо на економічній карті регіону ще одну чорну економічну диру.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: