Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

Пропоную заступнику міністра спорту Гоцулу перед відставкою пройти детектор брехні

Голова Федерації легкої атлетики України та перший заступник міністра з питань молоді та спорту Ігор Гоцул

«Від сьогодні я починаю акцію за відставку Гоцула з посади першого заступника міністра та президента Федерації легкої атлетики»

Мене непокоїть ситуація в Міністерстві молоді і спорту України. Після Революції гідності я покладав надії, що з приходом демократів і колишніх політологів в міністерство, вони усвідомлять, наскільки важливим, з точки зору теорії «м’якої сили», є спортивний компонент.

Останні кілька років переконував своїх друзів-спортсменів не впадати у відчай. Всупереч системі йти вперед, завойовувати медалі, боротися і перемагати. І сподіватися на краще.

З жалем мушу визнати: три роки чиновники міністерства перемагали спорт. Їх зверхність, самовпевненість та підміна понять, коли невдачі видаються за перемоги, а здорова критика – за «наїзди» на «миролюбних людей», стали щоденною практикою.

Цинізм зашкалює. Словами Оскара Уальда можна констатувати, що в українському спорті до влади прийшли люди, які «знають усьому ціну, але не розуміють цінностей».

Я усвідомив це давно, коли чотири роки тому почав розробку національної форми для олімпійської збірної (на заміну російської «Боско») з тим, щоб безкоштовно (!!!) передати її нашим олімпійцям. Знайшов меценатів, які готові були оплатити її виготовлення. На хвилі Майдану я робив це на власному ентузіазмі, витрачаючи особисті кошти. Але відверті натяки про хабар у мільйони доларів тоді зупинили весь процес, бо таких грошей, звісно, я не маю.  

Але не цей урок, за який я вдячний, міністерству та НОКу, спонукає мене до активних дій. Я просто бачу, до чого доводять чергові експерименти над тренерами, професійними спортсменами і любителями. Як замість того, щоб допомагати людям, які розвивають український спорт, міністерство вставляє палиці у колеса та змушує спортивну громадськість до протестів (чого вартий лише останній Наказ про примусове медичне обстеження учасників змагань через підконтрольне міністерству підприємство?).   

Я готовий свідчити про ці та інші факти на детекторі брехні.

Так само пропоную публічно пройти детектор брехні і пану Ігорю Гоцулу, який де-факто, на мою думку, нині керує міністерством.

Перший заступник міністра Жданова може скільки завгодно подавати в суди і відверто брехати в своїх інтерв’ю, але він не розуміє, що у нього вже давно вичерпався ліміт довіри від спортивної громадськості, тренерів, спортсменів і навіть народних депутатів з політичної сили, яка його делегувала в уряд. Як і серед працівників Федерації легкої атлетики, яку він очолює, незаконно суміщаючи з посадою заступника міністра.

Час вийшов.

Досить експерементувати над українським спортом!

Досить прикриватися помилками «попередників» і обіцянками щасливого майбутнього!

Від сьогодні я починаю акцію за відставку Ігоря Гоцула з посади першого заступника міністра та звільнення його з посади президента Федерації легкої атлетики.

Впевнений, що на стороні спорту – і правда, і воля.

Читайте також: 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: