Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Найбільша проблема російської армії

Ворог зазнає шалених втрат
фото: ЗСУ

У сучасній війні на виснаження насамперед виснажується не економіка – а люди

По-справжньому важлива новина із російського телеграм каналу. Після поразки найбільших складів боєприпасів, після виведення з ладу мостів через Дніпро на Каховському плацдармі, після знищення значної частини російської ППО, ЗСУ розпочали точкове ураження живої сили та техніки.

Так, найболючіше для противника це завдання втрат в особовому складі, особливо в розрахунках артилерії. Я багато разів писав і говорив до вторгнення – у Росії головна проблема це не залізо, а відсутність резервів мотивованого і кваліфікованого особового складу. Велика Росія має набагато менше людей, яких можна послати на війну і які здатні воювати. А загальна мобілізація для Росії невигідна, тому що призведе по-перше, до відтоку населення та еміграції, втрат економіки, по-друге, насильно мобілізовані показують вкрай низьку боєздатність і зазнають високих втрат, по-третє, у Росії не вистачає запасів та виробничих потужностей для спорядження великої наземної армії: немає зв'язку, засобів розвідки, екіпірування, слабка логістика.

Тому вони змушені комплектувати кадрові війська наймаючи людей із вулиці із тримісячними контрактами, які не мають по суті жодної підготовки.

При завданні ударів по російським позиціям ураження розрахунків і екіпажів гармат й танків значно важливіше завдання, ніж знищення самої техніки. Будь-який ліквідований окупант – це важливе досягнення.

У сучасній війні на виснаження насамперед виснажується не економіка – а люди.

Найбільша проблема російської армії фото 1

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: