Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Чим ближче до Собору - тим більше провокацій

Ширяться чутки, запускаються «сценарії» - і все для того, щоби хоч на останньому кроці спробувати перехопити ініціативу. «Що не змогли подолати - те очолити»

Сценарії та їх автори - різні, часто з ворожих одне до одного таборів. Але мають вони одну спільність - їм «заважає Патріарх Філарет».

Усім таким «планувальникам» давно слід зрозуміти - всі змови і плани, спрямовані проти нашого Предстоятеля - приречені на провал. Бо він служить Богу і Церкві, тому Бог і Церква допомагають йому.

Патріарх Філарет, як жоден інший ієрарх сучасності, зазнав принижень та ганьби за свою відданість Українській Церкві та Україні. Він не словами, а самим життям доводить, що заради них готовий поступатися будь чим своїм.

Але він ніколи не поступався і не поступиться благом і майбутнім Української Церкви.

Як Патріарх і Предстоятель він несе особливу і особисту відповідальність, яку надано йому з Божої волі та через соборне обрання. Він згідно закону юридично представляє Київський Патріархат. Без його підпису ніяких юридичних змін щодо УПЦ КП не відбудеться.

Тож нехай усі - і друзі, і недруги - будуть впевнені та знають: всі «плани» робити щось поза Патріархом, без його згоди та участі - приречені на провал.

І ми, єпископат, духовенство та паства Київського Патріархату, не дозволимо зневажати чи відкидати того, хто заради всіх нас вже потерпів стільки зневаги, але не відступив і не зламався!

Повторюся - ідей, думок, чуток та пліток є багато, а з‘явиться - ще більше. Серед них - і щодо Предстоятельства.

За церковним порядком виборчий процес відбувається ВИКЛЮЧНО ПІД ЧАС Собору. Також цей порядок передбачає відсутність самовисування. Тобто ані Патріарх Філарет, ані будь-хто інший з ієрархів не може висувати сам себе. Якщо ж учасники Собору ОФІЦІЙНО під час Собору пропонуватимуть Патріарху Філарету бути кандидатом - він офіційно НА СОБОРІ озвучить власну відповідь на цю пропозицію.

Це буде ЙОГО відповідь. А доки не розпочався Собор і не розпочалася процедура виборів - всі поширювані у мережі «заяви» та «сценарії» є виключно «думками на тему». І саме як до «думок на тему», до них треба ставитися. Особливо коли їх поширюють анонімні автори, не уповноважені особи чи засоби кремлівської дезінформації.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: