Фейковий колл-центр із Запоріжжя видурив у довірливих українців мільйони гривень

Фейковий колл-центр із Запоріжжя видурив у довірливих українців мільйони гривень
Клієнтські бази даних зловмисники скуповували в DarkNet
Фото: Нацполіція

Фігурантам загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до 12 років з конфіскацією майна

Українські полісмени припинили діяльність шахрайського кол-центру з місячним обігом в три мільйони гривень. Викрили аферистів оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області спільно із детективами слідчого управління обласної поліції. Про це повідомляє пресслужба МВС.

За даними слідства, організував діяльність центру 32-річний житель Запоріжжя. Його працівники – 15 осіб – у віці від 28-ми до 49-ти років, представляючись співробітниками виконавчої служби, державного казначейства або банківських установ, отримували персональні дані фізичних осіб про банківські картки та рахунки – реквізити та CVV-код. Для цього вони використовували психологічні методи впливу та діяли за підготовленою інструкцією. Також користувалися програмою заміни телефонного номера, щоб замаскувати свою діяльність. Клієнтські бази даних зловмисники скуповували в DarkNet.

Отримані шахрайським шляхом кошти переказували на електронні гаманці, картки підконтрольних осіб, а також переводили в криптовалюту, яку надалі конвертували в готівку на території України.

За результатами проведення санкціонованих обшуків були вилучені чорнові записи, 55 мобільних телефонів, понад 100 сім-карт операторів мобільного зв'язку та банківські картки.

Вирішується питання про затримання організатора та його спільників і повідомлення їм про підозру в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК).

Фігурантам загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Сьогодні стало відомо, що ДФС викрила міжнародне онлайн-казино, яким управляли з України.

Також нагадаємо, що «Приватбанк» продасть колекторам 90 тисяч кредитів. Банк продасть кредити, класифіковані як безнадійні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: