Марка Цукерберга викликають до суду на Житомирщині

Марка Цукерберга викликають до суду на Житомирщині
Коростенський міськрайонний суд Житомирської області постановив залучити до участі в розгляді справи власника Facebook
фото з відкритих джерел

У Житомирській області голова міської ради судиться через коментарі у соцмережі

У Житомирській області понад два роки триває розгляд судової справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. У його рамках Коростенський міськрайонний суд регіону ухвалив залучити до участі власника Facebook Марка Цукерберга.

Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО «Свобода» Олексієм Кравчуком через коментарі у соціальній мережі Facebook.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень викладено суть справи.

Як пише видання «Житомир.info», 25 липня 2019 року Коруд звернувся до суду із позовною заявою до Кравчука. Він попросив визнати недостовірною і такою, що принижує честь і гідність, інформацію, поширену відповідачем у соціальній мережі Fасеbоок. А також зобов'язати відповідача видалити цю інформацію та спростувати її, розмістивши текст рішення суду у справі.

Також Коруд зажадав стягнути з відповідача як відшкодування моральної шкоди одну гривню та сплатити судові витрати.

За клопотанням позивача ухвалою від 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайонний суд ухвалив залучити до участі у розгляді справи власника Facebook.

«У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook, яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Park, CA, 94025, US», — сказано в ухвалі.

Підготовче засідання у справі призначено на 12 грудня. Марк Цукерберг поки що не повідомляв про намір з'явитися на суд.

Скриншот з матеріалів судуСкриншот з матеріалів суду

Нещодавно американський мільярдер та розробник найпопулярнішої соціальної мережі у світі Марк Цукерберг оголосив про перейменування компанії Facebook у Meta.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: