Поліція оголосила підозру росіянину в організації вбивства Окуєвої

Поліція оголосила підозру росіянину в організації вбивства Окуєвої
Автомобіль, у якому перебувала Аміна Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим, розстріляли біля селища Глеваха

Підозрюваний - 44-річний уродженець Чечні

Працівники поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області оголосили підозру ще одному фігуранту замовного вбивства, що сталося у жовтні 2017 року у смт Глеваха: тоді невідомі розстріляли автомобіль, де знаходилися Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. У результаті жінка від кульових поранень загинула на місці злочину, а чоловік отримав поранення.

Наразі розслідування триває. За результатами слідчих дій, які також були проведені на території країн Євросоюзу, вдалося зібрати докази і встановити причетність до вчинення злочину ще одного фігуранта - 44-річного уродженця Чечні, громадянина РФ. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

«Встановлено, що підозрюваний – уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. З метою вчинення умисного вбивства Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва, він підшукав на території України кілерів, які в подальшому розстріляли автомобіль», - розповіли в Офісі генерального прокурора.

Замовнику умисного вбивства оголошено підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозру направлено до посольства Російської Федерації.

Також слідчі поліції підготували клопотання щодо доставки затриманого зловмисника до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Найближчим часом буде вирішено питання щодо оголошення іноземця в міжнародний розшук.

Нагадаємо, 12 січня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна. Він уродженець міста Каспійськ республіки Дагестан (Росія). Тривалий час проживав в Україні, мав бізнес в компанії ІТ-технологій. 14 січня 2020 року суд взяв його під варту на два місяці без можливості внесення застави.

За даними слідства, Редькін входив до злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. У вересні 2019 року поліція затримала його та ще шістьох членів групи за підозрою у двох вбивствах: у вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини вбили директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019 році — керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького.

Саме вбивство останнього, за інформацією правоохоронців, допомогло слідству вийти на угруповання Редькіна та перевірити його на причетність до інших нерозкритих злочинів.

30 жовтня 2017 року автомобіль, у якому перебувала Аміна Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим, розстріляли біля селища Глеваха Київської області. Аміна загинула. На третій рік розслідувань правоохоронці затримали першого підозрюваного у вбивстві — уродженця Дагестану Ігоря Редькіна.

За даними слідства, його ДНК збіглися з тими, що виявили на зброї, з якої скоїли вбивство. Також слідчі встановили, що Редькін незаконно отримав громадянство України. СБУ викрила і затримала генерала-майора СБУ Валерія Шайтанова, який, за даними слідства працював на РФ і готував вбивство Адама Осмаєва.

У травні цього року суд на два місяці залишив під вартою Ігоря Редькіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: