Савченко загрожує арешт без можливості внесення застави

Савченко загрожує арешт без можливості внесення застави
Генпрокурор Юрій Луценко та нардеп Надія Савченко
Фото: Главком

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до Савченко

Прокуратура подасть слідчому судді клопотання про обрання народному депутату Надії Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«З огляду на наявність встановлених ризиків перешкоджання Надією Савченко кримінального провадження, ступінь суспільної небезпеки, характер, обставини вчинення і серйозний характер кримінальних правопорушень, у вчиненні яких вона підозрюється, слідчому судді буде подано клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення застави» , - йдеться в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що сьогодні генпрокурор Юрій Луценко особисто вручив Савченко письмове повідомлення про підозру у вчиненні низки злочинів.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Згідно з ч. 5 ст. 176 КПК України, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ст. 109-114-1, 258 -258-5, 260, 261 КК України», - відзначили в ГПУ.

Нагадаємо, ніч з 22 на 23 березня Савченко проведе в управлінні СБУ

Як відомо, засідання з обрання запобіжного заходу Савченко проходитиме  23 березня у Шевченківському районному суді Києва.

Раніше повідомлялося, що Савченко вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи.

Як відомо, 22 березня Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко. Після цього вона прийшла в управління спецслужби у Києві та Київській області для складання протоколу затримання. Пізніше Юрій Луценко підписав та оголосив підозру народному депутату Надії Савченко

Нагадаємо, на викривальному відео, підготовленому Генпрокуратурою, нардеп України Надія Савченко зізнається, що особисто хотіла вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента України та очільників правоохоронних органів.

На відео показано, як Надія Савченко, Володимир Рубан  та дехто вказаний як Березень Г. П обговорюють план майбутнього теракту. Коли мова заходить про те, хто стане людиною, яка вчинить теракт, Надія заявляє, що це зробить вона і стане українською Жанною д’Арк.

Як відомо, у четвер зранку регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Повідомлялось,що комітет не отримав письмових пояснень нардепа Надії Савченко, яку звинувачують в організації теракту, тому що вона їх не надсилала. «Ви не одержали їх, тому що я їх не надсилала. Всі пояснення, які я вважатиму за необхідне, я вам надам», - коротко сказала Савченко.

Народний депутат Надія Савченко принесла на засідання регламентного комітету ВР, який розглядає подання щодо зняття з неї недоторканності, дві гранати.

Читайте також статті:

«Бабах!». Як «пакували» Героя України

Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

Надія Савченко: від героїні до терористки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: