Ляшко озвучив рівень смертності від Covid-19 в Україні

Ляшко озвучив рівень смертності від Covid-19 в Україні

В Україні смертність від коронавірусу не перевищує 2%

Рівень смертності в Україні, як і в усьому світі, поступово знижується

В Україні смертність від коронавірусу становить 2%, або навіть менше, а до летального результату заносять також смерть зараженого коронавірусом, але не від Covid-19.

 Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Тобто людина померла, і, якщо у неї була діагностована коронавірусна хвороба, вона потрапляє в нашу статистику. Не внаслідок коронавірусної хвороби, а коли помер з коронавірусною хворобою. І у нас всерівно летальність сьогодні вже менше 2%», – пояснив Ляшко.

За його словами, незважаючи на те, що Міністерство охорони здоров'я не переглядало механізм підрахунку летальних випадків, смертність від коронавірусу в Україні залишається низькою.

Ляшко також зазначив, що смертність від коронавірусу знижується і в світі. Так, летальність в світі знизилася з 7% до 3%.

«Тобто лікарі вже знайшли певні підходи для виведення з критичного стану хворих на коронавірусну хворобу», – додав Ляшко.

Також Ляшко назвав можливість введення локдауну резервним варіантом

Нагадаємо, в Україні за добу 16 жовтня коронавірусне захворювання підтвердили ще у 6410 осіб. Це на 418 випадків більше, ніж днем раніше (5992). 

Загалом від початку пандемії станом на ранок 17 жовтня в країні, за офіційними даними, заразилися коронавірусом 293641 людина, одужали 124113 осіб, летальних випадків – 5517 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: