Міноборони оприлюднило останні дані про ситуацію в Ічні

Міноборони оприлюднило останні дані про ситуацію в Ічні
Наразі на території арсеналу працює аеророзвідка, пожежні танки

Нових осередків тління за минулу доби не було виявлено

Станом на 12.00 на території 6-го арсеналу під містом Ічня на Чернігівщині продовжуються заходи з ліквідації осередків тління. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони.

На даний час нових осередків не виявлено.

Загалом, інтенсивність вибухів цієї ночі порівняно із аналогічним періодом попередньої доби зменшилася.

На технічній території спостерігаються поодиноки вибухи з низькою переодичністю.

Наразі на території арсеналу працює аеророзвідка, пожежні танки, пожежний потяг, інженерна та спеціальна техніка ЗС України, а також залучена спеціальна техніка підрозділів ДСНС.

Виконуються скиди води авіацією ДСНС на осередки тління.

Безперервне забезпечення водою місць гасіння здійснюють трикілометрова рукавна лінія для подачі води до технічної території.

15 груп розмінування ЗС України продовжують працювати на технічній території арсеналу, за межами арсеналу діють піротехнічні групи ДСНС.

Триває відновлення інфраструктури арсеналу, зокрема казармено-житлового фонду силами квартирно-експлуатаційних підрозділів ЗС України.

Координацію сил і засобів, залучених до ліквідації наслідків надзвичайної події на території арсеналу здійснює оперативна група на чолі з керівництвом Міноборони та ЗС України.

Силами Військової служби правопорядку ЗС України, Національної гвардії та Національної поліції організовано охорону довкола периметру арсеналу, здійснюється підтримання правопорядку в населених пунктах поблизу арсеналу.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на терито.рії 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: