На Донбасі зафіксували реактивні системи залпового вогню, танки, гаубиці та ЗРК

На Донбасі зафіксували реактивні системи залпового вогню, танки, гаубиці та ЗРК

На основі даних повітряного спостереження, поблизу Міусинська, виявлено сім реактивних систем залпового вогню, - штаб ООС

Збройні формування РФ продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи зенітні ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, танки та гаубиці з порушенням лінії відведення та за межами виділених місць зберігання.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

«У звіті СММ ОБСЄ від 10 липня оприлюднена інформація, що на непідконтрольній урядові України території зафіксовано озброєння, яке розміщене з порушенням ліній відведення. 5 липня на основі даних повітряного спостереження, поблизу Міусинська, виявлено сім реактивних систем залпового вогню. 7 липня поблизу населеного пункту Кадіївка БПЛА СММ виявив один зенітний ракетний комплекс 9К35 «Стріла-10». Окрім того, 8 липня спостерігачі Місії зафіксували один танк Т-72 біля населеного пункту Вуглегірськ», - повідомляють в штабі.

Крім того, СММ ОБСЄ зафіксувала вороже озброєння, яке розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. Так, 5 липня на полігоні поблизу Міусинська виявлено 10 танків, 10 самохідних та 12 буксируваних гаубиць. 8 липня на Луганському напрямку в Михайлівці виявлено один танк.

Водночас, на тимчасово окупованій території зафіксовано 18 бойових броньованих машин. Зокрема, 7 липня у житловому районі Кадіївки БПЛА СММ виявив 1 БТР-80 і 4 МТ-ЛБ та 8 липня, орієнтовно за 2 км від населеного пункту Круглик виявлено 11 БМП-1 і 2 МТ-ЛБ.

Як зазначається в повідомленні, збройні формування Російської Федерації демонстративно порушують міжнародні домовленості з врегулювання конфлікту, оскільки цілеспрямовано продовжують зосереджувати озброєння та військову техніку в заборонених зазначеними домовленостями місцях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: