Наступна фаза війни в України може затягнутися на місяці – Білий дім

Наступна фаза війни в України може затягнутися на місяці – Білий дім
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван спрогнозував тривалість нової фази війни в Україні

США і далі надаватимуть військову та гуманітарну допомогу Україні

Наступна фаза повномасштабної російської війни проти України може тривати кілька місяців. Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу в Білому домі, пишуть «Факти».

За даними США, Росія продовжить ракетні та авіаудари по всій території України.

Але США вважають, що Росія змінить свої плани після суцільного провалу своїх початкових цілей. Країна-агресор спробує захопити Донбас і докладе багато зусиль, аби втримати Херсон, заблокувати Миколаїв. Росія продовжуватиме тиснути на Харків.

За словами Саллівана, США і далі надаватимуть військову та гуманітарну допомогу Україні. Незабаром у США оголосять про новий пакет військової допомоги.

«Тепер росіяни зрозуміли, що Захід не відступить», – сказав Салліван.

Нагадаємо, радник глави Офісу президента України Олексій Арестович прогнозує, що на Україну чекає друга фаза війни, яка ніяк не почнеться, а після її початку ще два тижні триватимуть потужні бої.

За даними Пентагону, близько третини угруповання російських військ, які діяли на Київщині та Чернігівщині, все ще націлені на Київ.

За весь час російсько-української війни, з 24 лютого, представники військового командування збройних сил РФ лише двічі оголошували втрати особового складу угрупування військ, що веде бойові дії на території нашої держави. Незважаючи на так звану офіційну російську кількість втрат періодично стає відомо про втрати окремих частин і підрозділів окупантів.

Як повідомлялося, російський окупаційний контингент, який воює на території України, втратив уже більше 18 тис. осіб військового персоналу. У Генеральному штабі ЗСУ порахували, що РФ втратила в Україні солдатів та офіцерів більше, ніж усього є у арміях Кіпру, Словаччини чи Словенії.

Додамо, що військово-політичне керівництво Росії розпочало заходи прихованої мобілізації резервістів з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: