Нічна атака Києва та областей дронами РФ: що відомо (оновлено)

Нічна атака Києва та областей дронами РФ: що відомо (оновлено)
У Києві багато ворожих «прильотів»
фото: glavcom.ua

Низка областей України була під загрозою обстрілів іранськими «дронами-камікадзе»

Російські окупанти в ніч на 19 грудня випустили по Києву десятки дронів-камікадзе. Також унаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки. 

Спочатку з'явилась інформація, що «Шахеди» рухалися вздовж Дніпра в напрямку Києва. Згодом повідомляли про вибухи в районі Білої Церкви, що на Київщині: попередньо працювала протиповітряна оборона. «Шахеди» на Київщині летіли на низьких висотах, тому їх важко зафіксувати.

Жителі Дарницького району Києва повідомили про два віддалені вибухи та звуки дронів. Було чути вибухи в районі Оболоні та Гостомелю. Також повідомляли про сильні вибухи у Виноградарі, Теремках та Вишгороді.

О 4:08 надійшло повідомлення про приліт в житловий будинок в Обухові: на місці «прильоту» виникла сильна пожежа:

Нічна атака Києва та областей дронами РФ: що відомо (оновлено) фото 1

Жителі Києва бачили ось таке полум'я з вікон багатоповерхівок:

Нічна атака Києва та областей дронами РФ: що відомо (оновлено) фото 2

О 5:00 жителі Києва повідомляли про сильні вибухи на правому березі Дніпра. 

Згодом мер столиці Віталій Кличко підтвердив вибухи у Шевченківському та Солом'янському районах Києва. 

У повітряному просторі Києва було зафіксовано понад 20 ворожих БПЛА. Сили ППО знищили близько 15. «На жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Внаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки.  Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За попередніми даними, є двоє постраждалих. «Людям надається допомога – вони під наглядом лікарів», – зазначив Кулеба.

Загалом вночі у 12 областях України була оголошена повітряна тривога. Місцеві пабліки заявляли про роботу ППО на Черкащині. «Дрони-камікадзе» не пройшли мимо Дніпропетровщини: в області лунали вибухи.

Відзначимо, що у Києві та Київській області відбій повітряної тривоги оголосили найпізніше – аж о 5:15.Також голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про збиття ворожих дронів над областю. Цікаво, що повітряну тривогу на Миколаївщині оголосили вже після успішної роботи ППО.

О 2:31 надійшли повідомлення про вибухи на Полтавщині: за інформацією місцевих пабліків ефективно відпрацювала протиповітряна оборона у Кременчуці.

Нагадаємо, триває 299-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник намагається покращити тактичне положення на Лиманському та зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

Читайте також: За яких умов агресія Росії зазнає краху: заява Зеленського (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: