Окупанти відкривають у Маріуполі «обнали», щоб забирати половину грошей

Окупанти відкривають у Маріуполі «обнали», щоб забирати половину грошей
Росіяни активно збирають персональні дані жителів міста
фото з відкритих джерел

Маріупольці можуть обміняти безготівкові гроші на готівку у шахраїв за курсом, який становить 2 до 1

У заблокованому Маріуполі російські військові відкривають так звані банкомати. Окупанти забирають у жителів половину грошей, а також збирають їх персональні дані, повідомляє омбудсменка Людмила Денісова.

«У заблокованому місті відкрилися так звані «банкомати», які працюють під контролем російських терористів. Відомо, що один з таких «банкоматів» запрацював у приміщенні колишнього супермаркету у Лівобережному районі міста», – написала Денісова.

За її словами, маріупольці можуть обміняти безготівкові гроші на готівку у шахраїв за курсом, який становить 2 до 1. Тобто окупанти забирають у людей половину від суми.

«У приміщенні Центрального відділку поліції окупанти під виглядом «пенсійного фонду та соціальних служб» почали активний збір даних маріупольців. Під час «реєстрації» окупанти виманюють дані не лише про особу та її майно, але й родичів», – повідомила омбудсмен.

Вона наголосила, існує загроза, що ці дані можуть використовуватися окупантами для пошуку людей, шантажу, вербування та вимагання грошей з близьких, які виїхали або мешкають за межами Маріуполя.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: