СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб

СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб
Щоб поширювати необхідні наративи на українських територіях, окупанти планують запустити проекти нових медіа і реальні сітки агітаторів
фото з відкритих джерел

Весь світ зрозумів, що російська армія – ґвалтівники, мародери та військові злочинці

Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб про «правильне висвітлення спецоперації» в Україні. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці Facebook.

Співробітники 5-го відділу ФСБ визнають у своїх документах, що населення Росії досі не розуміє, чому війна була єдино можливим способом «вирішення цілей РФ».

Тож намагаються знайти нові аргументи, щоб пояснити це, і водночас виправдати злочини російських військових.

У цих методичках окупанти доволі правдиво вказують наслідки, з якими вони зіткнулися після нападу на Україну:

  • недовіра до російських ЗМІ навіть в самій РФ;
  • високий рівень пацифізму серед російської молоді;
  • цілковита відсутність підтримки українцями дій російських загарбників.

Щоб змінити ситуацію, на думку російських спецслужб, треба створювати більше роликів про «гєроєв асвабадітєлєй», порятунок тварин, возз’єднання розлучених сімей… тобто більше «мімімішних» історій, яких зараз не вистачає.

Натомість весь світ зрозумів, що російська армія – ґвалтівники, мародери та військові злочинці.

У перехопленнях СБУ ці факти неодноразово підтверджували самі окупанти, розповідаючи про катування та розстріли мирних людей, грабунок побутової техніки, поїдання домашніх собак.

Ще один спосіб відбілити злочини РФ за цією методичкою – вигадування так званих «історій успіху» на окупованих територіях та плани з їхньої післявоєнної відбудови.

Але спершу ФСБ вимагає відключити на них трансляцію всіх українських телеканалів і запускати в ефір російські програми з безглуздою тезою: «Ми воюємо за вас, що потім вам передати ці території».

Проте єдине, чим «відзначились» російські окупанти – це своїми звірствами, вбивствами мирних людей та знищенням українських міст і сіл. А замість «відбудови» загарбники крадуть і вивозять все, що бачать: від фенів до зерна та металу.

А щоб поширювати необхідні наративи на українських територіях, окупанти планують «в умовах заборони російського телерадіомовлення запустити проекти нових медіа і реальні сітки агітаторів». Їм навіть в голову не приходить думка, що жодна пропаганда не зможе змінити ставлення українців до окупантів. Бо ми на власні очі бачили їх «агітацію» бомбами і кулями.

У свою чергу СБУ продовжить викривати російські фейки, затримувати ворожих пропагандистів та колаборантів.

Нагадаємо, під час спецоперації на Київщині нейтралізовано організоване злочинне угруповання, яке діяло в інтересах спецслужб агресора. Зловмисники налагодили механізм переправлення грошей з РФ на територію нашої держави через підсанкційні платіжні системи.

Раніше повідомлялося, що гауляйтер росіян на тимчасово окупованій території Чорнобаївської територіальної громади отримав підозру. Це Юрій Турульов, він – колишній керівник місцевої автостанції.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: