СБУ та Військово-морські сили знищили російську систему ППО вартістю $1,2 млрд

СБУ та Військово-морські сили знищили російську систему ППО вартістю $1,2 млрд
Вартість російського комплексу ППО «Тріумф» становить $1,2 млрд
фото з відкритих джерел

Військово-морські сили двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пусковим комплексам С300/400 «Тріумф»

В ніч на 14 вересня військова контррозвідка СБУ та Військово-морські сили України провели унікальну спецоперацію біля Євпаторії – «відмінусували» російський комплекс ППО «Тріумф» вартістю $1,2 млрд. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

По цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети «Нептун».

Спочатку безпілотники СБУ вразили «очі» комплексу – радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи Військово-морські сили двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пусковим комплексам С300/400 «Тріумф».

С-400 «Тріумф» – це російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс (ЗРК) нового покоління.

Цей комплекс створений для ураження літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших.

Зауважимо, що ці системи росіяни застосовують не тільки як протиповітряну оборону, але і для обстрілів, а оскільки С-400 не призначені для наземних обстрілів, вони є вкрай неточними та руйнівними.

Нагадаємо, у четвер, 14 вересня, на світанку прогриміли вибухи у районі Євпаторії на західному березі тимчасово окупованого Криму.

Як відомо, в районі Євпаторії у захопленому Росією Криму розташовано кілька військових частин. Недалеко від неї знаходиться і військовий аеродром Саки, по якому українська армія вже завдавала удару.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: