Справа Шеремета. Адвокат Юлії Кузьменко розказав, чому судді відпустили лікарку додому

Справа Шеремета. Адвокат Юлії Кузьменко розказав, чому судді відпустили лікарку додому
Адвокат Юлії Кузьменко розповів, чому обвинувачену відпустили під домашній арешт

Акції та суспільний тиск зробили свою справу, - впевнений Тарас Безпалий

Обурення громадськості вплинуло на суд у справі Шеремета, переконаний адвокат Юлії Кузьменко Тарас Безпалий. Через увагу з боку преси та численні мітинги на підтримку Юлію відпустили додому. Таку думку захисник висловив в інтерв’ю «Главкому».

«Певним чином вплинули і акції, і суспільний тиск, і цікавість з боку журналістської спільноти», – сказав він.

За словами Безпалого, експертиза, на основі якої будується звинувачення проти Юлії Кузьменко, суперечить закону і є маячнею.

«Я звернув увагу суду на висновки Київського науково-дослідного інституту  та низки інших профільних ВНЗ, які сказали, що таку експертизу провести неможливо, це неправильно і це взагалі суперечить самій суті експертизи, тобто експертиза брєдова», –  наголосив адвокат.

«Наразі у мене на руках є скарга відносно експертів Ірхіна та Семенця, які проводили цю експертизу, з вимогою притягнути їх до дисциплінарної відповідальності. Розглядати цю скаргу буде 20-го серпня Департамент експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції України», –  розповів захисник.

Нагадаємо, суд пом’якшив міру запобіжного заходу лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Її відпустили додому. Таким чином, Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського суду, якою їй продовжили арешт до 13 вересня.

Як раніше писав «Главком», в Організації Об’єднаних Націй закликали українську владу забезпечити неупереджений розгляд справи і справедливий суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: