У Дніпрі мешканець знайшов у квартирі 700 кажанів (фото)

У Дніпрі мешканець знайшов у квартирі 700 кажанів (фото)

Зимова сплячка кажанів продовжиться у центі порятунку рукокрилих

фото: dp.dsns.gov.ua

Крилаті вирішили зимувати на балконі

У Дніпрі на житловому масиві Червоний Камінь в одній із квартир знайшли майже тисячу кажанів. Зазначається, що крилаті жили на балконі. Про це розповіли у пресслужбі ДСНС у Дніпропетровській області.

Коли господарі виявили у своїй квартирі кажанів, то дуже здивувалися. Крилатих вони знайшли на балконі, де ті організували собі зимову сплячку. Їх налічувалося 719.

Господарі квартири негайно на місце викликали рятувальників, які завантажили кажанів у коробки та передали до Харківського центру порятунку рукокрилих.

Що робити, коли кажан залетів у будинок

  • Головне не панікувати. Для вас і для звіра це великий стрес. Варто поводитися максимально спокійно. Не дайте йому залетіти всередину квартири. Відкрийте вікна та постарайтеся направити його на політ надвір.
  • Не можна збивати кажана. Зокрема, так його можна травмувати. Якщо тварина перестала літати та сіла, візьміть щільні рукавички й постарайтеся взяти його в руки. Заборонено брати кажанів голими руками.
  • Тримайте кажана правильно. Потрібно, щоб його крила були притиснуті до тіла. Зафіксуйте великий палець під підборіддям, щоб миша не могла вас вкусити.
  • Випустіть кажана надвір.
Нагадаємо, раніше Харківський університет імені Каразіна атакували кажани (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: