У Запоріжжі чотирирічна повітряна гімнастка встановила рекорд України (фото)

У Запоріжжі чотирирічна повітряна гімнастка встановила рекорд України (фото)

Рекордсменку тренує її мама

фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Дівчинка без страховки виконала один із найнебезпечніших циркових трюків

На манежі Запорізького державного цирку чотирирічна гімнастка без страховки виконала один із найнебезпечніших циркових трюків – вис на шиї та встановила національний рекорд. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Ми маємо сьогодні рекорд України – наймолодшу повітряну гімнастку, яка виконала цирковий трюк «вис на шиї» у 4 роки 3 місяці», – прокоментувала керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Рекорд було встановлено під час фестивалю «Top Сircus Fest Day».

Рекордсменкою стала 4-річна гімнастка із Запоріжжя Анастасія Горбацевич. Тренером дитини є її мама Вікторія, яка в минулому теж повітряна гімнастка.

«Номер почали готувати у серпні. Настя виконує його на невеликій висоті, адже він дуже складний», – сказала тренерка.

Вона тренує доньку з народження, вже з трирічного віку Анастасія почала займатися у цирковій студії «Едельвейс» нарівні зі старшими дітьми. Перший її вихід на «великий манеж» зі своїм сольним виступом дівчинка здійснила у 3 роки 9 місяців, зірвавши неймовірний шквал аплодисментів та емоцій глядачів. А вже в чотири роки Анастасія отримала найвищу нагороду, свій перший в житті гран-прі, на цирковому фестивалі «Top Fest Circus Day».

«Ми бачили трюк «вис на шиї» у виконанні найменшої повітряної гімнастики. Насправді дуже складний цирковий трюк. Він вимагає великої концентрації та бездоганного володіння тілом. Дитина виконала його», – додала Вєтрова.

Представниця Національного реєстру рекордів зазначила, що світові аналоги рекорду є, але у виконанні більш дорослих дітей. Тож, цілком можливо, що ініціюватимуть подання до книги рекордів Гіннеса.

«Гіннес не дуже охоче приймає таких дітей, бо вважає, що в такому маленькому віці діти ще не можуть виконувати такі складні трюки. Але ми маємо результат і бачили, що це можливо», – прокоментувала Вєтрова.

Настя висіла на шиї близько пів хвилини, що також досить складно.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: