Вороги хочуть створити сухопутний коридор із окупованим Кримом

Вороги хочуть створити сухопутний коридор із окупованим Кримом

Оперативна інформація станом на кінець доби 4 березня

Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

ЗСУ розповіли про плани загарбників на найближчий час

Завершилася вже дев'ята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Бої тривають у багатьох містах України. Про це зазначає Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні станом на 24:00 п'ятниці, 4 березня.

Які плани в російських окупантів

Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України за підтримки авіації та застосовують високоточну зброю. Основні зусилля вони зосереджували на оточенні міст Київ та Харків. Крім того, росіяни мають намір вийти на адміністративні кордони у Луганській та Донецькій областях та у подальшому створити сухопутний коридор з окупованим Кримом.

Полісся

На Поліссі російські окупанти розпочали інженерні роботи з розгородження шляхів у районі Бородянки, ймовірно, з метою подальшого висування у напрямку Києва. Окупаційні підрозділи було зупинено у районах Шибеного та Катюжанки. У районі Димера росіяни продовжують створення району оборони.

Донбас

На донецькому напрямку окупанти активно використовують мобілізаційний ресурс бойовиків з окупованих територій Донецької та Луганської областей у складі передових загонів ЗС РФ, які діють у напрямках на Харків та Маріуполь. Окупанти не полишають спроб виявити слабкі місця в обороні Маріуполя.

Південь України

На Таврійському напрямку підрозділи російських окупантів зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу ЗС РФ намагаються продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, а підрозділи зі складу 20 загальновійськової армії Західного воєнного округу ЗС РФ – роблять спроби обійти Харків та рухатися у південно-західному напрямку.

Чорне море

В акваторії Чорного моря, після завершення демонстраційних дій щодо готовності до проведення висадки морського десанту в районі Одеси та Затоки, у зв’язку з погіршенням погодних умов, російські загарбники відвели корабельне угрупування та кораблі десанту в район західніше Кримського півострова.

Київ

Угруповання оборони міста Київ продовжує відбиття наступу російських окупантів, нанесення ураження його наступальним угрупуванням та утримання визначених рубежів.

Білоруський кордон

На білоруському кордоні з Україною продовжують перебувати БТГр зі складу 38 одшбр ЗС Білорусі. Проте, через відмову значної кількості військовослужбовців виконувати злочинні накази, триває робота щодо переконання особового складу виконувати завдання на території України.

Нагадаємо, стало відомо, чому білоруські військові не йдуть в Україну – думка розслідувача Bellingcat.

Також розвідка назвала імена ворожих льотчиків, які бомблять українські міста.

Крім того, Шмигаль назвав дві головні наразі мети для українців (відео).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: