Загроза ракетного удару з моря зросла: скільки «Калібрів» РФ тримає напоготові

Загроза ракетного удару з моря зросла: скільки «Калібрів» РФ тримає напоготові
У Чорному морі перебувають три ворожих ракетоносії
фото з відкритих джерел

Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Станом на ранок 1 квітня російські окупанти тримають на бойовому чергуванні у Чорному морі три ракетоносії з 20 «Калібрами» на борту. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Шторм в морі вщух і корабельне угруповання ворога нарощується, зокрема збільшилась кількість ракетоносіїв. На даний час ми фіксуємо три ракетоносії - два надводні і один підводний. У такому випадку сумарний залп «Калібрів» може сягати 20 і вірогідність ракетного удару зростає. Загроза дуже висока», – сказала Гуменюк.

Вона додала, що активність ворожої авіації наразі низька, але ситуація може динамічно змінюватись.

Раніше повідомлялося, що вибухи на залізниці у тимчасово окупованому Джанкої значно зменшили запас «Калібрів», якими Росія атакує Україну.

Нагадаємо, ввечері 20 березня в тимчасово окупованому Джанкої на Кримському півострові пролунало кілька вибухів. Зокрема, БПЛА атакували аеродром, військове містечко, залізничний вузол. Пізніше у ГУР Міноборони України підтвердили успішний удар по залізниці й знищення партії російських «Калібрів». Після вибухів у Джанкої введений режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: Вибухи у Джанкої: аналітики припустили, яка техніка РФ постраждала (супутникові знімки)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: