Захисники почали використовувати безпілотник для евакуації поранених (фото)

Захисники почали використовувати безпілотник для евакуації поранених (фото)
Поранених кластимуть на ноші із гусеницями, які приводитиме в рух оператор дрона з відстані
фото: 125 бригада ТРО

Завдяки безпілотнику вдасться суттєво зменшити розмір медичних евакуаційних груп

У 125 окремій бригаді територіальної оборони, яка воює на передовій, почали використовувати безпілотник для евакуації пораненого з поля бою.

Львівські тероборонівці кажуть, що завдяки цій розробці вдасться суттєво зменшити розмір медичних евакуаційних груп – із 7 людей до 2-3. Все завдяки тому, що пораненого буде достатньо покласти на ноші із гусеницями, які приводитиме в рух оператор із відстані в пів сотні метрів за допомогою пульта. Відтак, зменшиться ризик потрапити під ворожий вогонь, адже противник, зазвичай, не використовує артилерію проти однієї людини, якщо її помічає дрон. На відміну від групи в сім осіб.

До того ж, завдяки цій розробці можна буде доставляти боєкомплект на «нуль» без особливого ризику для особового складу, а взяти на борт цей безпілотник може вантаж у 150 кг. Запас ходу на одному акумуляторі складає 2-3 кілометри, або одна година.

До слова, під час форуму, який присвячений річниці роботи проєкту «Армія дронів», українським урядовцям було представлено дрони, які уражають об’єкти Росії та літають на Москву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: