ЗСУ звільнили ще два населених пункти на Херсонщині (відео)

ЗСУ звільнили ще два населених пункти на Херсонщині (відео)
Генштаб поки офіційно не повідомляв про звільнення цих населених пунктів
фото з соцмереж

Брускинське та Киселівка повернулися під контроль України

Село Брускинське Бериславського району Херсонщини повернулося під контроль України. Відповідне відео Збройні сили України опублікували в соцмережах.

Брускинське російські терористи окупували 24 лютого 2022 року. 30 липня Оперативне командування «Південь» повідомило про ураження пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ї окремої мотострілецької бригади окупантів у Брускинському.

ЗСУ звільнили ще два населених пункти на Херсонщині (відео) фото 1

Також у мережі з’явилося відео, де українські захисники зайшли в село Киселівка у Чорнобаївській сільській громаді Херсонщини. Від Киселівки вже зовсім недалеко до аеропорту Херсону та Чорнобаївки.

ЗСУ звільнили ще два населених пункти на Херсонщині (відео) фото 2

Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році село Киселівка потрапило під російську окупацію. За даними Генерального штабу ЗСУ, 29 квітня у Киселівці відбулась перестрілка між військовими РФ чеченської та бурятської національності. В нічному інциденті відзначились по понад 50 учасників з кожного боку. Причини міжетнічного конфлікту полягали в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов з кадирівцями.

Зазначимо, що Генштаб поки офіційно не повідомляв про звільнення цих населених пунктів.

Нагадаємо, на Херсонському напрямку українські захисники з 1 жовтня відбили в окупантів територій площею до 1381 кв. км. Загалом вже звільнено 41 населений пункт.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести російські війська з правого берега Херсонської області, тобто залишити Херсон. Президент України Володимир Зеленський заявив, оголошення Росії про нібито відступ з правого берега Херсонської області не є «жестом доброї волі» чи «подарунком» з боку Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: