Росія заявила про виведення військ із Херсона

Росія заявила про виведення військ із Херсона
Сергій Шойгу дав наказ відвести окупаційні війська на Херсонщині на правий берег Дніпра
фото з відкритих джерел

Міноборони Росії оголосило про виведення військ на лівий берег Дніпра на Херсонщині

Новий командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що на Херсонщині РФ перекидає окупантів на лівий берег Дніпра, тобто залишає Херсон. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав розпорядження «приступати до відведення військ»

«Доцільно організувати оборону по бар'єрному рубежу річки Дніпро, по лівому її берегу... Рішення про оборону на лівому березі Дніпра непросте, водночас ми збережемо життя наших військових і боєздатність угруповання військ. Маневр військ буде здійснено в найближчі терміни, з'єднання займуть підготовлені оборонні рубежі на лівому березі Дніпра», – сказав Суровікін.

Шойгу погодився з пропозицією організувати оборону по рубежу річки Дніпро: «Приступайте до відведення військ».

Суровікін заявив, що «маневр військ буде здійснено найближчим часом».

Варто зауважити, раніше у Силах оборони Півдня України припускали, що росіяни намагаються створити ілюзію відходу з Херсона, можливо, готуючи пастку для українських військових.

Нагадаємо, раніше депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що окупанти масово підривають мости на тимчасово окупованій Херсонщині. Одразу кілька мостів зруйновано на правому березі Херсонської області в результаті підривів. 

Представник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер раніше заявив, що успішний контрнаступ української армії змушує російські війська переходити до оборонної стратегії

Українська розвідка оцінює кількість російських окупаційних військ на обороні Херсона у 30-50 тис.

До слова, нещодавно у російських ЗМІ з'явилася інформація, що адміністрація президента РФ підготувала методички для пропагандистів, де зазначено, як треба розповідати про причини можливої втечі окупантів із Херсона.

Також нещодавно херсонський колаборант Кирило Стремоусов, який сьогодні загинув у ДТП, заявляв, що російські окупаційні війська можуть незабаром залишити Херсон

Триває 259 доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка і Новоселівське Луганської області та Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Кліщіївка, Майорськ, Новомихайлівка, Опитне, Павлівка, Первомайське, Соледар і Яковлівка на Донеччині.

Читайте також: Галина Лугова: У росіян два шляхи – або з Херсона, або у могилу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: