Адвокат Романа Цимбалюка про його справу: Наша ціль – дійти до Європейського суду

Адвокат Романа Цимбалюка про його справу: Наша ціль – дійти до Європейського суду
Роман Цимбалюк працює у Росії вже більще 10 років
фото з відкритих джерел

Російська влада порушила проти українського журналіста Романа Цимбалюка справу через екстремізм

Адвокат українського журналіста Романа Цимбалюка Микола Полозов не бачить перспектив домогтися справедливості за його справою у російських судах та планує пройти усі необхідні інстанції для її розгляду в Європейському суді з прав людини. Про це юрист повідомив в інтерв’ю «Главкому».

«Подібні дії влади РФ проти Романа Цимбалюка – це, перш за все, порушення його права на свободу висловлювань, на свободу слова, а також перешкода журналістській діяльності. Ці права передбачені, в тому числі, Європейською конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод», – вважає Микола Полозов.

Адвокат наголосив, що обвинувачення, які висуває Цимбалюку російська влада, є абсурдними, а отже, не варто на них зосереджуватись.

«Наша ціль – пройти усі необхідні інстанції, як цього вимагають положення Європейського суду з прав людини і звернутися потім до цього Суду з вимогою визнання незаконними усі рішення російської влади і виплатити компенсації», – пояснив юрист.

Полозов додав, що у випадку отримання належної компенсації, Цимбалюк планує передати її на користь дітей кримськотатарських політв’язнів.

На думку адвоката, не можна виключати, що російська влада схоче запроторити Цимбалюка до в'язниці.

«У Росії в принципі за кримінальними справами виправдувальних вироків 0,3%. Та й тим влада не задоволена, бо дуже багато виправдувальних вироків. У політичних справах їх не буває зовсім. Тому розраховувати на якусь поблажливість чи лояльність з боку російської влади абсолютно не варто. Тут слід жорстко відстоювати свою позицію, у тому числі в міжнародних інстанціях», – підсумував Микола Полозов.

Нагадаємо, 15 грудня стало відомо, що проти українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві Романа Цимбалюка влада країни-агресорки порушила справу про екстремізм.

Адвокат Романа Цимбалюка Микола Полозов вважає, що Справу за статтею 20.3.1 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (розпалювання ворожнечі), відкриту проти Цимбалюка, згодом можуть перекваліфікувати у кримінальну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: