Білоруський політолог про справу Павла Гриба: Москва підклала свиню Мінську

Білоруський політолог про справу Павла Гриба: Москва підклала свиню Мінську
Павло Гриб
Фото з відкритих джерел

У викраденні Павла Гриба експерт з Мінська вбачає російський слід

Аналітик центру «Стратегія» Валерій Карбелевич впевнений: білоруська сторона не має відношення до викрадення 19-річного українського громадянина Павла Гриба. Про це Карбелевич заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Якщо говорити про історію, коли ФСБ викрало з Гомеля Павла Гриба, то тут чітко простежується російський слід, — говорить політолог. — Не думаю, що напередодні білорусько-російських навчань Мінську був вигідний цей скандал. Ось тут Росія підклала свиню Білорусі».

Щодо останньої ситуації — з журналістом Шаройком та висилкою дипломатів — Карбелевич стверджує: якщо факт шпигунства дійсно мав місце, то це шпигунство все-таки було щодо Білорусі, а не до Росії.

«Не думаю, що в цьому конкретному випадку Росія на щось впливає. Звичайно, Росія має вплив на Білорусь. Але дуже складно говорити про те, наскільки цей вплив розповсюджується на білорусько-українські відносини», — говорить політолог.

Раніше повідомлялося, що дипломатичний скандал між Києвом та Мінськом набирає обертів. Після арешту в Мінську звинуваченого у шпигунстві українського журналіста Павла Шаройка з Білорусі вислали радника посла України Ігоря Скворцова. Україна не забарилася з відповіддю. «Керуючись принципом взаємності, Україна вислала першого секретаря посольства Білорусі в Україні і він вже покинув країну», — повідомила речник МЗС України Мар’яна Беца.

Цим подіям передували показове голосування Білорусі проти резолюції ООН щодо Криму, викрадення із Гомеля до Росії українського громадянина Павла Гриба, яке безперешкодно вчинили російські спецслужби. Далі стало відомо про арешт директора «Заводу обважнювачів» Олександра Скиби з Костянтинівки. Менеджер прибув до Білорусі на ділові переговори, і був затриманий начебто за спробу дати хабаря.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Білоруський політолог Валерій Карбелевич: Порошенку можна заплющити очі на те, що робить Мінськ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: