«Чого ці «європейці» варті? Ярош емоційно відреагував на заяву Макрона

«Чого ці «європейці» варті? Ярош емоційно відреагував на заяву Макрона
Вступ України до Євросоюзу може зайняти роки

Ярош вважає, що Україні не треба проситися в ЄС

Колишній лідер «Правого сектора» й радник головнокомандувача Збройних сил України Дмитро Ярош відреагував на заяву президента Франції Еммануель Макрона про те, що вступ України до Європейського Союзу займе роки. Своїми думками Ярош поділився у Facebook.

«І думаю, а треба нам ця імпотентна спілка? Чого ці «європейці», взагалі, варті?» – сказав він.

Ярош назвав тих, хто справді допомагає Україні боротися з російськими загарбниками. «Якби не Борис Джонсон, не послідовна Британська політика протидії кацапській експансії, то ці європейці, тільки б висловили своє занепокоєння, коли орда завдала ракетних ударів і перейшла у широкомасштабний наступ на Україну… Якби не Польща, Литва, Латвія, Естонія, ми ніколи б не мали тієї підтримки у війні за Незалежність, яку маємо. Якби не наші друзі у США, ніколи б не було ленд-лізу…» – зазначив він.

Ярош переконаний, що якби не опір України, російські танки «вже б запросто «орали» поля Німеччини та Франції». «Ми ж побачили скільки на озброєнні цих «потужних», зажирівших країн бойової техніки та боєздатного особового складу», – сказав він.

Ярош вважає, що Україні не треба проситися в ЄС, «бо сам історичний розвиток волає про те, що українці мають не входити кудись, а творити щось своє». «Як переможемо орду, створимо Східноєвропейський військово-політичний союз, куди увійдуть Україна, Польща, Литва, Латвія, Естонія, звільнена Білорусь… Заручимось підтримкою Великої Британії та Сполучених Штатів Америки. І станемо силою, яка сотню років буде формувати політику у Європі та світі», – зазначив екслідер «Правого сектора».

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна «з її боротьбою і сміливістю, серцем вже є членом нашої Європи, нашої родини, нашого союзу», але зазначив, що приєднання до ЄС потребує часу. Тому він запропонував створити новий формат співпраці європейських держав, аби Україна та інші країни-сусіди ЄС могли мати альтернативні варіанти інтеграції у європейську спільноту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: