ЦВК зобов'язала комісію 87 округу скласти докладний протокол за підсумками голосування

ЦВК зобов'язала комісію 87 округу скласти докладний протокол за підсумками голосування
ЦВК оголосить результати після того, як всі суди, до яких надійшли заяви про порушення, винесуть свої рішення
Фото з відкритих джерел

У ЦВК наголосили, що поки не можуть визначити результати виборів у 87 окрузі

Центральна виборча комісія (ЦВК) зобов'язала ОВК №87 скласти докладний протокол за підсумками голосування. Про це повідомила пресслужба ЦВК в Facebook за підсумками засідання.

Відзначається, що ЦВК поки не може визначити результати виборів в 87 окрузі через оскарження результатів виборів в судах.

«В даний час в судах ще знаходяться апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції по трьох справах. Результати їх розгляду повинні завтра, 13 квітня», – уточнили в комісії.

Глава ЦВК Олег Діденко зазначив, що з виборами в Івано-Франківській області склалися дві ситуації. Суд відзначив рішення про перерахунок голосів. Отже, окружна комісія повинна взяти за основу первинний протокол дільничної комісії і вести його дані в уточнений протокол.

Крім того, через визнання недійсним голосування на окремих виборчих дільницях ЦВК повинна скласти протокол про перерахунок та внести ці дані в уточнений протокол.

«Сподіваюся, що окружна виборча комісія виконає вимоги закону про встановлення достовірних результатів голосування, які максимально точно відображають волевиявлення виборців, а також в повній мірі враховують рішення судів», – додав глава ЦВК.

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту перемогу здобув представник партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів.

Кандидат від «Слуги народу» в народні депутати на 87 окрузі в Івано-Франківській області Руслан Кошулинський в інтерв’ю «Главкому» розповів, про те, що виборча кампанія велася нечесними методами.

Кандидат у народні депутати від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко стверджує, що має відеодокази фальсифікації виборів у окрузі №87 на користь Вірастюка. Він судитиметься через перерахунок голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: